Geef je op voor de e-zine

Welkom

Stel dat we aan het begin van een strategietraject nu eens niet zouden zeggen: ‘ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zo veel mensen, met zo veel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.’ Wat zouden we dan een grootse dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen op een managementdag? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego’s? Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop een besluit tot stand komt, is niet altijd even effectief. Of het gaat te snel en te top-down waardoor mensen gaan muiten. Of het gaat te traag en te bottom-up waardoor mensen... ook gaan muiten. Wat als dat anders zou kunnen... Het kan! Wij bieden bruikbare alternatieven voor stroperige vergaderingen.

Deep Democracy

Deep Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. De methode van Deep Democracy is ontwikkeld in post-apartheid Zuid-Afrika door Myrna Lewis. Het bestaat uit een aantal technieken en concrete stappen om tot constructieve besluiten te komen, met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door de wijsheid van de minderheid te benutten, wordt de acceptatie en de inhoudelijke kwaliteit van besluiten verhoogd. Het is een krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit. Een indringende werkwijze die je werkelijk anders laat kijken naar groepen en groepsdynamiek. Deep Democracy is heel goed toepasbaar in groepen waar ‘onderstroomdynamiek’ speelt of waar conflict is, waardoor besluitvorming niet meer goed tot stand komt. Duik mee de diepte in. Onder de waterlijn. Om tenslotte boven water weer wijze, gedragen besluiten te kunnen nemen. Samen. Inclusief. Wij bieden twee varianten aan: een uiterst toepasbare, praktische Deep Democracy Business. Diepgaand zonder soft te zijn. Methodiek en tools waarmee je thuis kunt komen. We oefenen veel en sluiten aan bij de taal van organisaties. Daarnaast: voor wie zich echt wil verdiepen in de methodiek en als facilitator, teamcoach, consultant, trainer aan de slag wil de levels Deep Democracy volgens de Lewis methode.

Kampvuurgesprekken

Kampvuurgesprekken zijn goede, moedige gesprekken waarbij je gebruikmaakt van de kracht van het collectief. We zorgen dat iedereen aan bod komt in een gesprek of tijdens een brainstorm en niet alleen de mensen die altijd naar voren stappen. De leider van het team of organisatie neemt ter plekke een stevig besluit. Talk! Kampvuurgesprekken is een door dr. Danielle Braun ontwikkelde methode gebaseerd op de Afrikaanse volksraadpleging, de Kgotla. Vanuit de gedachte dat de kracht van het collectief groter is dan die van enkele individuen. Kampvuurgesprekken lenen zich heel goed in teams of organisaties waar een duidelijke hiërarchie is of waar de leider uiteindelijk de knoop moet doorhakken. Iedereen wordt gehoord, maar degene die verantwoordelijk is neemt een beslissing. Zichtbaar en transparant. Zonder te polderen. Een fun en impactvolle manier van vergaderen of brainstormen, die je in relatief korte tijd goed kunt leren.

Voor wie

Je bent ervaren leider, manager, trainer, communicatieprofessional, moderator, facilitator, consultant, teamcoach, stafmedewerker, HR-adviseur en voelt je senang in het werken met groepen. Je beschikt over een stevig arsenaal van groepsdynamische werkvormen en vaardigheden om groepen te begeleiden. Je bent steeds nieuwsgierig naar nieuwe vormen van dialoog en begeleiding. Je wilt meer gebruik leren maken van de kracht van het collectief en de wijsheid van de minderheid. Je weet dat een goede facilitator wonderen in groepen kan verrichten…

Deep Democracy levels 1, 2, 3 volgens de Lewis methode: als je als leider, manager, facilitator, trainer, teamcoach, begeleider, consultant, groepen en teams wilt helpen om de onderstroom boven water te krijgen en wilt helpen om betere besluiten en moedige dialoog te krijgen. Je ontvangt een Lewis certificaat waarmee je overal de vervolglevels kunt volgen. Open aanbod en incompany.

Deep Democracy Business: als je als leider, programmaleider of manager de kwaliteit van je vergaderingen wilt verhogen en heel praktisch zelf aan de slag wilt kunnen gaan. Incompany.

Talk! Kampvuurgesprekken als je werkt in of met een setting waarin een leider een duidelijke hiërarchische rol heeft. Deze methode leent zich heel goed voor netwerkorganisaties of programmatisch samenwerken. Open aanbod en incompany.

Academie voor Organisatiecultuur

De Deep Democracy Academy is onderdeel van de Academie voor Organisatiecultuur. Ga voor achtergrond en meer trainingen, lezingen en advieswerk naar de site van de Academie voor Organisatiecultuur.

Copyright © 2018 Deep Democracy Academy B.V. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie door Joomlapartner - Joomla! specialisten