Geef je op voor de e-zine

Deep Democracy Trainingen

Deep Democracy is een alternatief voor weinig inspirerende vergaderingen. Een zienswijze en methodiek die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. En tegelijk een uiterst praktisch 5-stappen vergadermodel. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen. Moedige dialogen. Echte besluiten. Gedragen standpunten. De minderheidsstem wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Dat maakt implementatie en acceptatie van besluiten makkelijker.

Deep Democracy werd in de jaren negentig ontwikkeld in het bedrijfsleven van Zuid-Afrika. Sindsdien wordt het succesvol toegepast als krachtig instrument voor besluitvorming en dialoog over heel de wereld. Teams die volgens deze methodiek overleggen, winnen aan effectiviteit. Het biedt handvatten voor besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie.

Deep Democracy level 1, 2, 3 volgens de Lewis methode (incompany en open)

Als je facilitator, trainer, consultant bent of als manager of leider ermee aan de slag wilt, dan zijn de levels 1, 2, 3 van de Lewis methode van Deep Democracy geschikt. Tijdens de trainingen leer je op een geheel nieuwe wijze kijken naar groepen en groepsdynamiek. Veel mensen ervaren een echte mindshift als ze kennismaken met het gedachtengoed van Deep Democracy, omdat we wezenlijk anders leren kijken naar groepsdynamiek dan veel mensen gewend zijn. Maar Deep Democracy is tegelijkertijd een heel praktische manier om constructief om te gaan met de tegenstellingen en conflicten die er in elk team en elke organisatie zijn. Levels 1-3 zijn tweedaagse trainingen, waarin we steeds een stap dieper in het groepsproces en onszelf duiken. Na level 1 ken je de basisprincipes van Deep Democracy en kan je de stappen van besluitvorming prima toepassen. Bij de levels 2 en 3 nemen we veel tijd om de onderstroom te doorgronden en aan den lijve te ervaren. Dat is soms frustrerend, vaak tough, doch zeer leerzaam.

Je krijgt

 • Het boek Deep Democracy van Jitske Kramer als naslagwerk.
 • Het boek Da’s Gek – een antropologische kijk op ‘normaal’ van Danielle Braun, omdat we het te gek vinden dat je bij ons Deep Democracy volgt.

Je leert

 • Een Deep Democratisch gesprek te faciliteren.
 • De vijf stappen van besluitvorming.
 • Anders kijken naar groepen; we werken vanuit de mindblowing roltheorie.
 • Een goede check-in en check-uit te begeleiden.
 • Door het conflict naar verzoening en ware dialoog te komen.
 • Goede, moedige gesprekken te voeren.
 • Alles boven tafel te krijgen.
 • Neutraal te zijn als facilitator of voorzitter.
 • Creatieve werkvormen te gebruiken, zoals het gesprek op voeten.

Deep Democracy Business (incompany)

Wij bieden een in Nederland unieke training aan: Deep Democracy Business. Onderbouwd, professioneel, corporate, praktisch en fun. Je hoeft geen drie levels te doorlopen om toch aan de slag te kunnen en richten ons meer op jullie organisatiepraktijk. Met Deep Democracy Business maken we de directe transfer; we hebben een manier gevonden om te zorgen dat je in drie dagen zelf aan de slag kunt met deze vergadertool en veel hebt kunnen oefenen. We bieden Deep Democracy Business incompany aan.

Voordelen

 • Na drie dagen kan je echt met jouw team aan de slag; vergaderingen leiden en besluiten nemen met de wijsheid van de minderheid meegenomen in je besluit.
 • 2 + 1 dag werken met tijd voor oefenen in je eigen praktijk tussendoor.
 • Overbodige oefeningen en theorie doen we niet: we hebben een waardevolle selectie gemaakt van wat je ook écht gebruikt in de praktijk.
 • We oefenen, oefenen, oefenen, zodat je de zekerheid hebt dat je aan de slag kunt. Niet alleen praten over, maar ook doen.
 • Wij werken met toptrainers. Opgeleid door Myrna Lewis, founder van Deep Democracy.
 • We zijn allemaal antropologisch opgeleid, we zijn corporate en maken leren aantrekkelijk; diepgaand, maar niet soft.
 • Wij hebben managerial ervaring en koppelen de mind blowing roltheorie van Deep Democracy aan praktijkcasuïstiek, tempo en mores van de meeste organisaties. Hier kan je mee thuis komen!
 • Met twee gratis bestsellers.

Voor wie

Deep Democracy levels 1, 2, 3 volgens de Lewis methode als je als facilitator, trainer, teamcoach, begeleider, consultant, groepen en teams wilt helpen om de onderstroom boven water te krijgen en wilt helpen om betere besluiten en moedige dialoog te krijgen. Je ontvangt een Lewis certificaat, waarmee je overal de vervolglevels kunt volgen. Incompany en open groepen.

Deep Democracy Business: als je als leider, programmaleider of manager de kwaliteit van je vergaderingen wilt verhogen en heel praktisch zelf aan de slag wilt kunnen gaan. Incompany.

Hoe we werken

Tijdens de trainingen leer je op een geheel nieuwe wijze kijken naar groepen en groepsdynamiek. Veel mensen ervaren een echte mindshift als ze kennismaken met het gedachtengoed van Deep Democracy, omdat we wezenlijk anders leren kijken naar groepsdynamiek dan veel mensen gewend zijn. We werken vanuit rollen in plaats van ego’s. Deep Democracy Business is een heel praktische manier om constructief om te gaan met de tegenstellingen en conflicten die er in elk team en elke organisatie zijn. Echt effectieve besluitvorming. Goede, moedige gesprekken en gedragen besluiten. Bij Deep Democracy Business werken we praktijkgericht met veel oefenen en sneller; bij de levels volgens de Lewis methode nemen we veel tijd om de onderstroom te doorgronden en aan den lijve te ervaren.

Praktische informatie

Deep Democracy Business bestaat uit een training van 2 + 1 dag. Incompany. Neem contact op om te overleggen.

De levels 1, 2, 3 zijn per level intensieve tweedaagse trainingen. Dagen van 9.30 – 17.00 uur. Op een prettige locatie in het midden van het land (Baarn of Leusden). Groepen van maximaal 20 deelnemers. Kosten: € 825,- BTW vrij per level.

Erg aan te raden is de combinatie Deep Democracy met een training Kampvuurgesprekken. Een rijke toolkit waarmee je echt álle groepen kunt faciliteren. Kijk hier voor meer info.

Meer informatie      Contact met ons

Copyright © 2018 Deep Democracy Academy B.V. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie door Joomlapartner - Joomla! specialisten