Geef je op voor de e-zine

Home button titel

Stel dat we aan het begin van een strategietraject nu eens niet zouden zeggen: ‘ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zo veel mensen, met zo veel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.’ Wat zouden we dan een grootste dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen op een managementdag? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego’s? Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop besluit tot stand komt is niet altijd even effectief. Of het gaat te snel en te top-down waardoor mensen gaan muiten. Of het gaat te traag en te bottom-up waardoor mensen... ook gaan muiten. Wat als dat anders zou kunnen... Het kan!

Maak kennis met Harry, het vogeltje op z’n kop hierboven. Harry staat voor het andere geluid. Een andere mening. Een nieuwe stem. Originaliteit. Innovatie. Inclusie.

Deep Democracy

Deep Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. De methode van Deep Democracy is ontwikkeld in post-apartheid Zuid-Afrika door Myrna Lewis. Het bestaat uit een aantal technieken en concrete stappen om tot constructieve besluiten te komen, met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door de wijsheid van de minderheid te benutten, wordt de acceptatie en de inhoudelijke kwaliteit van besluiten verhoogd. Het is een krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit. Een indringende werkwijze die je werkelijk anders laat kijken naar groepen en groepsdynamiek. Deep Democracy is heel goed toepasbaar in groepen waar ‘onderstroomdynamiek’ speelt of waar conflict is, waardoor besluitvorming niet meer goed tot stand komt. Duik mee de diepte in. Onder de waterlijn. Om tenslotte boven water weer wijze, gedragen besluiten te kunnen nemen. Samen. Inclusief. Wij bieden level 1-4 Deep democracy volgends de Lewismethode aan. Gecertificeerd, zodat je wereldwijd vervolgtrainingen kunt doen. Als onze topinstructors zijn opgeleid door Myrna Lewis zelf. Myrna Lewis, de founding mother komt zelf ook regelmatig over uit Australië om bij ons een training te geven. 

Kampvuurgesprekken

Kampvuurgesprekken zijn goede, moedige gesprekken waarbij je gebruik maakt van de kracht van het collectief. We zorgen dat iedereen aan bod komt in een gesprek of tijdens een brainstorm en niet alleen de mensen die altijd naar voren stappen. De leider van het team of organisatie neemt ter plekke een stevig besluit. Kampvuurgesprekken is een door onszelf ontwikkelde methode gebaseerd op de Afrikaanse Volksraadpelging, de Kgotla. Vanuit de gedachte dat de kracht van het collectief groter is dan die van enkele individuen. Kampvuurgesprekken lenen zich heel goed in teams of organisaties waar een duidelijke hierarchie is of de leider uiteindelijk de knooop moet doorhakken. Iedereen wordt gehoord, maar degene die verantwoordelijk zijn besluiten. Zichtbaar en transparant. Zonder te polderen. Een fun en impactvolle manier van vergaderen of brainstormen, die je in relatief korte tijd goed kunt leren. In een open training of incompany. 

Voor wie

Je bent ervaren leider, manager, trainer, communicatieprofessional, moderator, facilitator, consultant, teamcoach, stafmedewerker, HR adviseur en voelt je senang in het werken met groepen. Je beschikt over een stevig arsenaal van groepsdynamische werkvormen en vaardigheden om groepen te begeleiden. Je bent steeds nieuwsgierig naar nieuwe vormen van dialoog en begeleiding. Je wilt meer gebruik leren maken van de kracht van het collectief en de wijsheid van de minderheid. Je weet dat een goede facilitator wonderen in groepen kan verrichten… 

Combi

Wij bieden alle levels Deep Democracy aan en de training Kampvuurgesprekken. Zeer aanbevelenswaardig is de combinatie hiervan, dan beschik je echt over een uiterst rijk arsenaal aan facilitatievaardigheden. Je werkt dan in een vaste groep aan zowel Deep Democracy als Kampvuurgesprekken. In Nederland of regelmatig een mooie plek in het buitenland.

Copyright © 2018 Deep Democracy Academy B.V. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie door Joomlapartner - Joomla! specialisten